Sample Paper English – Air Force Enter Technical Group ‘x’ Examination –


Sample papers


SAMPLE PAPER AIR FORCE

SUBJECT – ENGLISH




Directions (1-4): Read the following passage carefully and answer the questions given below it in the context of the passage.

Indian CEOs expect their businesses to be less affected by the crisis in the international banking system than their global counterparts. PwC’s 12th Annual Global CEO Survey found only 50% of the respondents in India saying they were likely to be affected by the credit crisis, as compared to 70% global. India has recorded the highest CEO confidence levels among emerging economies, with 70% expressing confidence about both short-tem and long-term revenue growth, compared to just 21% and 34% globally. CEOs worldwide were gloomier about longer-term growth, predicting a slow recovery. The outlook for the next 12 months was optimistic for Indian CEOs as 89% of the respondents expect to make aU-turn on investment in products or services provided, compared to 69% globally.

1. Who are called ‘respondents’ as used in the passage?

(a) Bank experts

(b) Those from whom, the opinions were sought

(c) The persons in the media conducting survey

(d) The economists who work for the survey-companies

2. CEOs around the world have the opinion-

(a) That recession will not expand world wide

(b) That the long term growth will be sharper and longer than expected

(c) That the short term growth will be sharper

(d) That world economy will recover slowly

3. Which of the following is not as outcome of the 12th Annual Global CEO survey?

(a) Credit crisis in India will be less than that world-wide

(b) Credit crisis worldwide will be greater than that in India

(c) 21 percent of the CEOs in India are sure that the revenue growth will be likely about both short term and long term revenue growth

(d) The confidence level among Indian CEOs is more than that globally

4. for the next 12 months-

(a) The return on investment will be around 89%

(b) The return on investment will be around 69%

(c) The Indian economy is expected to grow in a greater way than that globally

(d) All of the above

5. Change the Narration-

She said to her father, “I am hungry.”

(a) She told her father that he was hungry

(b) She told her father that she was hungry

(c) She told her father that she was hungried

(d) She told her father that he was hungried

6. Change the Voice-

Dinesh satisfied everyone

(a) Dinesh was satisfied by everyone

(b) It was satisfied by Dinesh

(c) It was satisfied by Dinesh as every one

(d) Everyone was satisfied with Dinesh

7. Synonym of ‘Agony’ is-

(a) Distress                                         (b) Peace

(c) Excitation                                      (d) Attack

8. Antonym of ‘Exploit’ is-

(a) Use                                                (b) Utilize

(c) Victimize                                      (d) Pamper

9. Spot the Mis-spelt word-

(a) Inclusive                                        (b) Indifference

(c) Exaggerate                                    (d) Taciturn

10. ‘At ones’ beck and call’ means-

(a) To be always at one’s service

(b) To befool someone

(c) To chase someone from behined

(d) To harm unfairly

11. Give one word for the following-

The original inhabitants of a country

12. Past form of ‘Sell’ is …………….

13. Plural of ‘Cliff’ is ……………….

14. Feminine of ‘Czar’ is-

Directions (15-20): Fill in the blanks with the words given below-

15. I came, I saw, I ……………..

(a) Departed                                        (b) excelled

(c) Conquered                                     (d) slammed

16. The way was long, the wind was ………..

(a) Cold                                               (b) hot

(c) Dry                                                (d) correct

17. This is ……… house that Jack built.

(a) A                                                    (b) an

(c) The                                                (d) No Article

18. When I was bachelor, I lived ……….. Myself.

(a) To                                                  (b) through

(c) Over                                              (d) by

19. The proceedings commenced …………… a song.

(a) By                                                  (b) with

(c) For                                                             (d) at

20. He yearns for nothing ………….. Money.

(a) And                                                (b) for

(c) since                                              (d) but

 

ANSWER THESE QUESTIONS:-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
B D C C B D A D B A
15 16 17 18 19 20  
C A C D B D  


 



Leave a Reply

Your email address will not be published.

Disclaimer: we provide job information based on information from different job website.although we take extreme care for accuracy of the information provided, but you must check the authenticity of the website before applying for the job. We are not responsible for your operation , once you leave our website and apply thereafter. Please recheck the genuineness of the job website from your end. Exams|Exam Pattern | Contact us| Privacy Policy