Sample Paper English – Air Force Enter Technical Group ‘x’ Examination


Sample papers


SAMPLE PAPER ENGLISH – AIR FORCE ENTER TECHNICAL GROUP ‘X’




Directions (1-4):- Read the following passage carefully and answer the questions given below it in the context of the passage.

People often tend to believe that hanging is by choking. But that’s completely a myth. The momentum that a convict gathers when he falls is proportional to his weight and height. At a point where the rope stretches to its fullest length, the chord ruptures and the vertebra brakes. Hanging is the most painless way of execution. Hanging by gallows takes about six seconds though the convict is kept hanging for half an hour. In comparison, it takes around 45 minutes to knock off a person by hanging by the ceiling fan.

1. What is a myth about hanging?

(a) There is a chocking of breath as he enters the well

(b) There is a chocking due to pressure of rope

(c) There is a chocking due to continuous mental torture that one is going to be hanged

(d) None of these

2. Rupture literally means-

(a) Texture                                                      (b) Configuration

(c) In a row                                                     (d) breaking

3. For a falling body, greater the height and weight-

(a) Greater the momentum generated

(b) Greater the stretch of string

(c) Lesser the momentum generate

(d) Lesser the stretch of string

4. through one dies in six seconds, why one is kept hanging for 45 minutes?

(a) It is customary, right from the British emperor

(b) It is a myth that by doing so, the sins of the hanged person would be wiped out

(c) To ensure that he is dead

(d) None of these

5. Change the Narration of the following-

She said, “I had waited for the bus.”

(a) She said that she had waited for the bus

(b) She said that she had been waiting for the bus

(c) She replied in the affirmative that she had been waiting for the bus

(d) None of these

6. Change the Voice-

The police arrested the thief and sent him to jail

(a) The police arrested the thief and he was sent to jail

(b) The police arrested the thief and was sent to jail

(c) The thief was arrested and sent to jail

(d) None of these

7. Synonym of ‘Chaste’ is –

(a) Lustful                   (b) Defiled                  (c) Licentious             (d) Vituous

8. Antonym of ‘Perverse’ is –

(a) Willing                  (b) Stubborn               (c) Manual                  (d) Intricacy

9. Give one word for the following –

Able to adapt oneself readily to many situations

10. ‘Chapter and verse’ means-

(a) In a fix                                                       (b) Almost everything to be donated

(c) In full detail                                             (d) To show contempt

11. Spot the mis-spelt word-

(a) Disparaging           (b) Condemning         (c) Disliking               (d) Forbiding

12. Past form of ‘Fight’ is ………………..

13. Adjective of ‘Idiot’ is …………………

Directions (14-20): Fill in the blanks with the word given below-

14. Forty percent of the votes ………. polled.

(a) Was                       (b) were                      (c) have                       (d) had

15. Goa was ruled by …………portugue.

(a) A                            (b) an                          (c) the                         (d) No Article

16. Such means ……….. Pleasant.

(a) Are                        (b) is                           (c) has                                     (d) have

17. He ordered ……….he was my master.

(a) As                          (b) if                            (c) that                                    (d) as if

18. I …………. the film yesterday evening.

(a) See                         (b) saw                                    (c) have                       (d) has saw

19. He cautioned me……….a danger.

(a) For                                     (b) at                           (c) by                          (d) against

20. I really appologise……….my rudeness.

(a) At                          (b) to                           (c) for                          (d) against

ANSWER THESE QUESTIONS –

1 2 3 4 5 6 7 8
B D A C A C D A
10 11 14 15 16 17 18 19
C D B C A D B D
20  
C  




Leave a Reply

Your email address will not be published.

Disclaimer: we provide job information based on information from different job website.although we take extreme care for accuracy of the information provided, but you must check the authenticity of the website before applying for the job. We are not responsible for your operation , once you leave our website and apply thereafter. Please recheck the genuineness of the job website from your end. Exams|Exam Pattern | Contact us| Privacy Policy